Gemakkelijk een minilening aanvragen

Het aanvragen van een minilening is tegenwoordig geen rare zaak meer en wordt steeds vaker gedaan. Eigenlijk niet verwonderlijk want een aanvraag voor een minilening indienen is snel en eenvoudig online te doen. Er zijn diverse minilening aanbieders waarbij je online terecht kan. Bij een eerste aanvraag is de tijd benodigd tot goedkeuring van je aanvraag langer, maar ben je een terugkerende klant wordt je aanvraag al binnen enkele uren goed- of afgekeurd. Bij een aanvraag van een minilening met spoed kun je zelfs nog sneller over het geld beschikken. DIt is natuurlijk een groot voordeel als je echt op de hoognodige cash zit te wachten om bijvoorbeeld een reparatie te betalen.

Wanneer vraag je aan ?

Zoals je hierboven al kon lezen wordt een minilening hoofdzakelijk aangevraagd door mensen die snel op korte termijn extra geld nodig hebben voor bijvoorbeeld het financieren van een aankoop zoals een wasmachine, of als zee en rekening moeten betalen maar het loon is nog niet op de rekening gestort. Bij een minilening gaat het meestal om bedragen van maximaal enkele honderden euro’s. De stelregel is eigenlijk dat indien je spreekt van xxx honderd euro zoals 200, 500 of 900 honderd euro dat je nog altijd spreekt van een minilening. Meer zit er echt niet in bij het afsluiten van een minilening !
Wil je een lening voor een groter geldbedrag aanvragen, dus een lening van enkele duizend euro, dan kan je niet terecht bij een minilening aanbieder. Minilening aanbieders nemen deze aanvragen helemaal niet in behandeling, ze bieden je zelfs geen keus om een lening aan te vragen van meer dan 1000 euro.
Als je dus een BKR notering hebt en je wilt snel een lening voor een groter geldbedrag afsluiten is dit natuurlijk een nadeel. Over het algemeen blijkt uit de praktijk dat het gros van de minilening aanvragers al geholpen zijn met een minilening van een paar honderd euro. Onze aanbeveling is da nook om nooit meer te lenen dan je nodig hebt, want je moet het bedrag ook terug betalen binne 15 of 30 dagen.

Is het aanvragen van een minilening moeilijk ?

Over deze vraag kunnen we eigenlijk kort en bondig zijn; NEE !
Zelfs als je niet over veel inkomsten of loon beschikt, ja zelfs helemaal geen loon, gaat het aanvragen van een minilening gemakkelijk en snel. Het is zelfs mogelijk om een minilening zonder loonstrook te overleggen aan te vragen. Dit is natuurlijk zeer handig als je tijdelijk even zonder werk zit of als je geen regelmatige inkomsten hebt zoals kan voorkomen indien je werkt als zelfstandige (ZZP’er) of via een uitzendbureau werkt.

Aanmelden voor aanvragen

Komt het wel eens voor dat je op het einde van de maand net uitkomt met je loon omdat een extra rekening in de bus is gevallen ? Of je auto rijd wel nog maar hij moet geregeld toch een hoognodige reparatie ondergaan ? Dan kan het zomaar voorkomen dat zich op eens een ander problem aanbiedt zodat je dus niet met je loon uitkomt die maand.
Als je dan met spoed een minilening wilt aanvragen zul je het gewenste geld bedrag niet binnen een uur op je rekening hebben omdat de minilening aanbieder eerst jou aanmelding nog moet verwerken en dit kan langer dan een dag duren.
Dan is het natuurlijk slim om je alvast aan te melden bij een minilening aanbieder zodat hij jou aanvraag verwerkt en als je een volgende keer komt voor een hoognodig geldbedrag sta je al ingeschreven en staat het geldbedrag binnen een mum van tijd op je bankrekening.