Hoe vraag je een minilening aan ?

Minilening

minilening aanvragenAls er iets gemakkelijk te doen is tegenwoordig, dan is het wel het aanvragen van een minilening. Online zoek en selecteer je een van de minileningaanbieders die tedirect aanvragen vinden zijn, dan neem je de diverse voorwaarden door en indien je akkoord gaat dien je een aanvraag in voorzien van de benodigde gegevens en bij acceptatie heb je binnen 24 uur je aangevraagde cash  in handen.

Een minilening aanvragen met spoed zoals dit vroeger mogelijk was, door middel van een sms bericht met het gewenste leenbedrag is niet meer mogelijk, ook ontvang je geen sms berichten meer met herinneringen om je lening af te lossen.
Het gebruik van sms berichten is tegenwoordig vervangen door een e-mail bericht, want wie leest nou niet zijn e-mail op zijn smartphone uit ?

Dus zit je om geld te springen omdat je bijvoorbeeld een reparatie moet betalen als je auto of wasmachine defect is zul je toch bij een eerste aanvraag rekening moeten houden met 24 uur voor er een uitbetaling volgt.

Ook dien je er rekening mee te houden dat je bij de eerste aanvraag niet direct het maximale bedrag kan lenen en als je een minilening in het weekend aanvraagt kan de uitbetaling langer duren dan 24 uur, dit heeft te maken dat banken in het weekend gesloten zijn.

Aanvragen

Ten opzichte van een reguliere kredietaanvraag gebeurt de aanvraag van een minilening toch wel duidelijk verschillend. Moest je vroeger een afspraak maken bij de bank en een hele papierkraam aan gegevens en formulieren meeslepen naar de bank of een andere financiële instelling,  gebeurt een aanvraag van een minilening geheel online en vanaf je eigen smartphone, tablet, laptop of pc.
Alle gegevens die van je gevraagd worden kun je via een beveiligde verbinding doorsturen of mailen, bij sommige minilening aanbieders hoef je helemaal geen bewijsstukken van je inkomsten te overhandigen!

Zo is het dus ook mogelijk om een minilening aan te vragen zonder dat je in het bezit bent van een loonstrookje, weer een voordeel waar mensen die om welke reden dan ook tijdelijk geen inkomsten hebben ook gebruik kunnen maken van een online minilening aanvraag.
Voorwaarden

Een minilening is zoals de naam al aangeeft een lening van een mini bedrag, een klein geldbedrag tot enkele honderden euro’s. Door deze lage bedragen hebben minilening verstrekkers de mogelijkheid om te werken zonder al te ingewikkeldeminilening voorwaarden voorwaarden. Zit je om een bedrag van enkele duizend euro verlegen voor een verbouwing, nieuwe auto of wie weet wel een nieuwe boot, dan dien je rekening te houden met een verplichte BKR controle en zal een minilening verstrekker je niet helpen.

Heb je dus genoeg aan een klein bedrag van enkele honderden euro’s (maximaal tot 1000 euro in een lening) is een van de diverse minilening verstrekkers een prima keus voor je aanvraag. Zelfs het hebben van een negatieve BKR notering hoeft geen probleem te zijn voor je aanvraag, want het aanvragen van een minilening met een negatieve BKR notatie is een gewone zaak die dagelijks voorkomt. Dus betalingsproblemen die zich in het verleden hebben afgespeeld zijn geen probleem.