Minilening zonder BKR toetsing

BKR Toetsing

Wanneer u een negatieve BKR notering heeft, maar toch een minilening wil aanvragen, kunt u dit doen door een minilening zonder BKR toetsing af te sluiten. In Nederland bestaat hiervoor een betrouwbare aanbieder, waarvan u meer informatie onder de BKR toetsingminilening aanbieders treft. Hier sluit u eenvoudig een minilening af via internet.
Maar er zijn ook organisaties zoals OHRA met fysieke kantoren. Zij bieden naast verzekeringen ook minileningen en lopende kredieten aan. Vaak zijn de aanvragen bij hen groter in omvang.

Aanvragen

Een dergelijke online aanvraag met een negatieve BKR notering hoeft niet direct tot een afwijzing te leiden. Aanbieders kijken gewoonlijk naar de reden van zo’n notering in samenhang met uw persoonlijke situatie op dat moment.

direct aanvragenVan een minilening zonder BKR toetsing is bekend dat de rente, de prijs voor uw lening, voor een dergelijke minilening hoger ligt, dan bij een aanbieder met BKR toetsing.
Dit is te verklaren, doordat het risico voor een aanbieder groter wordt, naarmate de BKR notering negatiever wordt.

Een minilening is een goede oplossing voor iemand met een negatieve BKR notering, daar waar een lopend krediet of een hypotheek vaak niet mogelijk is. Banken gaan immers niet met u in zee, wanneer u niet over een gezonde financiële situatie beschikt.

Voordeel zonder BKR

Voordeel van een dergelijke minilening is, dat het vaak voor een korte termijn van enkele weken geldt en dus geschikt is voor de kleinere aankopen als een laptop, televisie, etc. Dit dus naast uw ooit eerder afgesloten doorlopende krediet, hypotheek of lening bij de bank.

U kunt een minilening zonder BKR toetsing afsluiten via internet, hierover vindt u meer in ons overzicht van aanbieders. Een andere mogelijkheid is kijken bij een organisatie, die zich naast doorlopende kredieten, verzekeringen en hypotheken bezighoudt met leningen zonder BKR toetsing.