minilening zonder loonstrook

Minilening zonder Loonstrook

Het kan best voorkomen dat u tijdje geen werk heeft maar wel huur moet betalen of eendirect aanvragen defecte wasmachine moet laten repareren. Dan is een minilening zonder loonstrook de ideale en snelste oplossing.

Bij diverse online aanbieders kunt u een dergelijke minilening eenvoudig online aanvragen, dit doet u onder andere aan te geven welke speciale investering(en) u op een later tijdstip nog kunt aanspreken.

Denk bij een speciale investering aan uw lijfrente, uw opgebouwde pensioen, maar ook een financieel tegoed waar u later in het jaar recht op heeft bijvoorbeeld via uw energierekening.
Misschien heeft u nog meer “appeltjes voor de dorst” waar u aanspraak op kunt maken.

Persoonlijk garant staan door anderen

Naast de eerder genoemde mogelijkheden om een garantie aan te bieden bij het aanvragen van een minilening zonder loonstrook, is het ook mogelijk om een familielid, vriend of kennis te vragen of zij voor u garant willen staan voor de lening welke u wilt aanvragen.
Voorwaarde voor deze garantstelling is wel dat deze persoon wel beschikt over een loonstrook en dus uw schuld kan betalen indien u uw lening niet op tijd kunt aflossen.

Het idee achter een minilening zonder loonstrook is dat u eigenlijk een voorschot krijgt op financiële tegoeden waar u later in het jaar nog aanspraak op kunt maken.
In principe krijgt u zo al een stukje van het geld in handen waar u zeker van bent dat u dit later in het jaar krijgt.

Neem als voorbeeld uw energierekening waar u maandelijks misschien een voorschot voor betaald dat 50 euro te hoog is. Dit zou u aan het einde van het jaar bij de eindafrekening 600 euro opleveren, via de afgesloten minilening betaald de kredietverstrekker u nu deze 600 euro welke u later terug betaald met het geld van de afrekening.

Minilening afsluiten

Zo is het dus ook voor u mogelijk om buiten een minilening afsluiten zonder BKR toetsing, ook een minikrediet aan te vragen wanneer u geen vaste baan heeft.

Als u een minilening zonder loonstrook gaat aanvragen dient u te overwegen over hoeveel u wilt lenen. U dient er rekening mee te houden dat het geleende bedrag inclusief rente later terug betaald dient te worden.

Nu zult u zeggen; “Maar ik heb zo weer een baan”. Dat kan, maar stel dat dat niet zo goed lukt als u verwacht, de kredietverstrekker verwacht toch het aan u uitgeleende bedrag met rente terug te ontvangen aan het einde van de geldende leenperiode.

Lees altijd de voorwaarden van een overeenkomst, maar let ook zeker op de gestelde limieten en kosten. En vooral; kijk wat het verschil is met andere kredietaanbieders, want door te vergelijken kunt u al snel de voordelen tegen de nadelen afwegen en zo de juiste keus maken voor uw minilening zonder loonstrook.